10 Ιουλίου 2013

Γιόννα γιόγκι



Προειδοποιώ. Μπορώ να το τραβήξω από τα μαλλιά. Πολύ. Τόσο που να μου μείνουν τούφες στα χέρια. Να πω δλδ ότι η Γιόννα διακηρύττει περίτρανα τη διαφορετικότητά της κάνοντας τη δική της ασάνα, την ώρα που όλοι οι άλλοι κάνουν κάτι άλλο. Η αλήθεια όμως είναι πως ένα μάθημα Γιόγκα, ειδικά σ’ αυτές τις ηλικίες, επιτρέπει με το παραπάνω τη διαφορετικότητα κι αυτό είναι που μου αρέσει. 



Για του λόγου το αληθές μεταφέρω από τη σελίδα του Happy Little PeopleYoga for Kids στο FB το παρακάτω. Αφορά τις ηλικίες 2-3 ετών και όχι δεν θα στενοχωρηθώ ούτε θα αγχωθώ που η κόρη μου ήταν αλλού. Το διασκέδασε; Αυτό έχει σημασία.

«Δεν πιέζουμε ποτέ το παιδί να κάνει ή να μην κάνει κάτι γιατί ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η ανοχή και η ελεύθερη βούληση είναι βασικές αρχές της Γιόγκα. Επεμβαίνουμε μόνο όταν το παιδί δυσφορεί για κάποιο λόγο ή όταν κινδυνεύει με τη συμπεριφορά του το ίδιο ή κάποιο άλλο. Δεν υπάρχει λόγος λοιπόν οι γονείς να ανησυχούν, να στενοχωριούνται ή να αγχώνονται αν το παιδάκι τους αρνείται να κάνει κάτι που έχει υποδείξει ο/η δάσκαλος/α ή αν κάνει κάτι διαφορετικά από τους υπόλοιπους». Πληροφορίες για τα οφέλη της Γιόγκα στα παιδιά εντός.

1 σχόλιο:

  1. Πόσο θα΄θελα να ΄μουν παρούσα στο γιόγκι της Γιόννας .......πρέπει να περάσατε τέλεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή